Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Nastavljeni protesti u gradovima Srbije

Nekoliko stotina građana je prošetalo beogradskim ulicama tokom 15. protesta „Protiv diktature“.  Demonstranti su nosili transparente sa natpisima: “Protiv terora vlasti”, “Za vladavinu prava”, “Mi nismo miševi”, “Car je go”.

Protesti su nastavljeni i u Novom Sadu, Subotici i Nišu. Beta javlja da se u Novom Sadu okupilo više od hiljadu ljudi, a da je Miran Pogačar iz Studentskog pokreta Novi Sad izjavio da protesti pokazuju uspeh, te da će Vulin biti smenjen, bez obzira na to što hoće smene u RTS-u. Kako javljaju „Južne vesti“, nekoliko stotina građana je prošetalo ulicama Niša, noseći transparent  upućen gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću: “Da li su i tebi smanjili penziju Bulatoviću?”.

Predsednik vlade Aleksandar Vučić je u ponedeljak izjavio da „proteste smatra praznikom demokratije“, te da je „ svestan da je većini građana već preko glave protesta i nevolja zbog zatvaranja ulica za saobraćaj“, zamolivši ih „da razumeju da je naša potreba da svako može da iznese svoje mišljenje, sve dok ne ugrožava porava i slobode drugih“.

Tokom uskršnjih praznika znatno je opao broj demonstranata koji su se okupljali i šetali glavnim gradom – tokom vikenda ih je bilo svega nekoliko desetina. Međutim, od utorka, 18. aprila, očekuje se ponovo veći broj učesnika demonstracija.