Foto: FoNet/TV FoNet

Pobeda Vučića i na ponovljenim izborima

Lider SNS Aleksandar Vučić osvojio je najveći broj glasova i na juče ponovljenim predsedničkim izborima na osam biračkih mesta.

Kako je saopštila CRTA posmatračka misija “Građani na straži”, Vučić je osvojio najviše glasova – 2.468, Saša Janković 461, Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) 211, Vojislav Šešelj 82, Vuk Jeremić 55, Boško Obradović 43, Saša Radulović 27, Aleksandar Popović 21,  Nenad Čanak 15, Milan Stamatović 15 i Miroslav Parović 11. Na glasanje je, prema podacima ove posmatračke misije, izašlo 35 odsto građana od 9.851 upisanih u birački spisak na ovim biračkim mestima. Glasanje je ponovljeno u Beogradu na opštini Zvezdara, Zrenjaninu, Vršcu, Pančevu, Bačkoj Palanci, Vrbasu , Topoli i Kraljevu.

 Inače, RIK je sinoć donela odluku da se izbori 17. aprila ponove na još dva biračka mesta, i to u Leskovcu i Trsteniku, o čemu će rešenje RIK doneti na narednoj sednici. Izbori se ponavljaju po presudama Upravnog suda, koji je prihvatio žalbe birača, čije je prigovore RIK ranije odbio.