Foto: Fonet, Aleksandar Levajković

Radulović podneo krivičnu prijavu protiv braće Vučić

Lider “Dosta je bilo” Saša Radulović podneo je juče Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv premijera Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja.

On je to učinio zbog, kako se navodi u saopštenju, kontrole narko-tržišta u Srbiji, tačnije “organizovanja grupe osuđenih kriminalaca, dilera droge i nasilnika da bi kontrolisali tržište narkotika, prinudno preuzimali luksuzne restorane i otimali vredno poljoprivredno i građevinsko zemljište u Srbiji”.  Prijavom su, pored braće Vučić, obuhvaćeni i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor policije Vladimir Rebić i sekretarka Uprave kriminalističke policije Dijana Hrkalović.

DJB je optužio Vučiće da su uspostavili i kontrolu i koordinaciju nad prinudnim preuzimanjem vlasničkih i upravljačkih prava nad luksuznim restoranima kao što su “Franš” u Beogradu i drugim restoranima u Novom Sadu, Zlatiboru i Kopaoniku, ali i nad firmama u IT industriji. U saopštenju se navodi da su braća Vučić, preko privrednih društava sa domaćim i stranim kapitalom, koordinirali akcije nezakonitog otimanja poljoprivrednog i građevinskog zemljišta u Srbiji, a posebno u Vojvodini. Podsetimo i predsednički kandidati Vuk Jeremić i Boško Obradović tokom kampanje govorili su o tome da je “prezime problema Srbije Vučić, a ime – Andrej”, odnosno da su “pljačka i kriminal deo Vučićevog najbližeg okruženja”.