Foto: AP, Mikhail Klimentyev

Vučić sa Putinom, “migovi” ipak posle izbora

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je juče, na sastanku sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Moskvi, da se nada da će se odnosi dve zemlje pozitivno razvijati i u duhu prijateljstva, kao i do sada, “ma kako se razvijala politička situacija”, prenosi Sputnjik.

“Uvereni smo da će izbori u Srbiji biti održani u skladu sa najvišim standardima. Želimo uspeh sadašnjoj vlasti“, rekao je Putin tokom kratkog obraćanja pre sastanka sa Vučićem u četiri oka. Vučić je izrazio uverenje da će biti moguće povećati trgovinsku razmenu dve zemlje i kazao da očekuje da će predsednik Rusije u najskorije vreme potpisati ukaz na osnovu kojeg bi rusko naoružanje stiglo u Srbiju.
Podsetimo, krajem decembra prošle godine premijer Vučić je u Moskvi kazao da “Rusija, kao podršku, poklanja Srbiji šest aviona ‘mig 29’, pri čemu će prva faza njihove modernizacije koštati našu zemlju između 180 i 230 miliona evra“. On je tom prilikom naglasio: „Ukoliko bismo te avione morali da kupujemo na tržištu, morali bismo da obezbedimo više od 600 miliona evra.“ Iako se u medjima bliskim premijeru Vučiću u više navrata tvrdilo da će avioni u Srbiju stići pre izbora, to se, po svemu sudeći, neće dogoditi.