Foto: FoNet, Aleksandar Levajković

Osuda skandaloznog saopštenja SNS

Supruga predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, Nataša Jeremić, oštro je odbacila saopštenje Srpske napredne stranke, u kome je optužena da “upravlja celokupnim narko tržištem u Srbiji”.

Ona je na konferenciji za novinare izjavila da nikada nije bila u kontaktu sa narkoticima, da se po prvi put u životu plaši, kao i da veruje da iza tog saopštenja stoji Aleksandar Vučić. Istovremeno, premijer Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, rekao da će, kao predsednik Vlade, zaštititi sve koji su ugroženi i kojima se preti nasiljem, ali da je on uputio izvinjenje supruzi Vuka Jeremića, Nataši Jeremić, a da još niko nije uputio izvinjenje njegovoj porodici, kada su mediji, kako je rekao, iznosili neistine na račun njegove porodice. Međutim, Vučić se prethodno izvinio “svim građanima Srbije”, ali ne i direktno Nataši Jeremić, zbog, kako je rekao, “grdne greške” potpredsednika SNS Milenka Jovanova, koji je potpisnik saopštenja. A na novinarsko pitanje da li MUP ima neke informacije o optužbama Jovanova da supruga Vuka Jeremića kontroliše narko tržište, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je izvinjenjem premijera Vučića – stavljena tačka na tu priču.

Inače, izjavu Jovanova osudili su i predsednički kandidati Saša Janković, Boško Obradović, Aleksandar Popović, kao i DS, DSS, Nova Srbija, LDP…