Tvit Gordane Čomić / Foto: Printscreen

Poginuo aktivista SNS-a

Govoreći na mitingu u Novom Sadu, Aleksandar Vučić je pomenuo i da je nastradao jedan od aktivista SNS-a.

“Noćas je jedan od naših aktivista poginuo lepeći plakate, Milivoje Gajić. Neka mu je laka srpska zemlja”, rekao je tada Vučić. Međutim, kako su mediji javili, Gajić je poginuo u noći između petka i subote dok je pretrčavao auto-put Beograd – Novi Sad.

Subotičanin Veljko Latinović bio je očevidac ove saobraćajne nesreće, i napisao je ono što je video na svom Fejzbuk profilu. Ovo je, između ostalih, po društvenim mrežama podelila i Gordana Čomić iz DS-a, a u nedelju je Latinović dao saglasnost agenciji Beta da prenese njegovo svedočenje.

Latinović je napisao da je video ljude kako lepe plakate “na stubove nikad izgrađenog mosta” na auto-putu Beograd – Novi Sad, i da su odlučili da oblepe stubove “koji su baš između dva smera”.

“Mrak, neobeleženi, neosvetljeni… Jedan od njih je iskoračio iza stuba direktno na traku autoputa, baš u trenutku kada je tu (automobilom) naišao mladi momak iz Novog Sada… Nije ga video, nije imao šanse da ga izbegne… A od udarca taj čovek nije imao šanse da preživi…”, napisao je Latinović dodajući da je potom šleper smrskao automobil mladića koji je udario Gajića, i da je pukom srećom izbegnuta veća tragedija.