Protest stanara naselja "Stepa Stepanović" u Beogradu / Foto: Facebook

Protest u naselju “Stepa Stepanović”

Stanari naselja “Stepa Stepanović” blokirali su u subotu saobraćaj na Trošarini u Beogradu, kako bi još jednom pokazali nezadovoljstvo zbog najavljene izgradnje benzinske pumpe u naselju.

Kako stoji u njihovom saopštenju, stanari su se odlučili na ovaj korak “jer Građevinska direkcija Srbije ne odustaje od izgradnje benzinske pumpe sa pretakalištem za tečni naftni gas i skladištem gasa u centralnom delu naselja, uprkos odluci Ministarstva građevine kojom je ovaj objekat ukinut još 2013. godine”.

Kako navode stanari, oni su već prijavili novi protest za subotu, 25. mart, kada će blokirati Nemanjinu ulicu i ostale okolne ulice oko zgrade Vlade, a najavljuju da će dalji protesti, od 27. marta, “biti sve radikalniji”.

Stanari su dodatno nezadovoljni i time što im je, kada su kupovali stanove, u cenu kvadrata uračunati sadržaji pijace, zdravstvene ustanove, tržnog centra, drugog vrtića i druge škole, ali sve to nije ispunjeno.

Da podsetimo, početkom februara mediji su objavili da je Građevinska direkcija Srbije donela odluku da obustavi gradnju ove benzinske stanice nakon tadašnjeg protesta stanara. Tada su i buldožeri stigli na sporno mesto, a prema navodima stanara, sadašnji pokušaj izgradnje pumpe je posledica dogovora Građevinske direkcije Srbije sa kompanijom NIS.