Hapšenje u Novom Sadu / Foto: Beta/DG/DS

Optužuje policiju da ga je maltretirala pred ćerkom

Novosađanin Dejan Mihajlović izjavio je u nedelju pre podne da su ga policajci na silu izvlačili iz kola, stavljali mu lisice i vikali tokom subotnjeg mitinga Aleksandra Vučića u Novom Sadu, a da je sve to sa suvozačevog mesta posmatrala njegova maloletna dvanaestogodišnja ćerka.

Kako je Mihajlović rekao agenciji Beta, on je tokom mitinga na raskrsnici Ulice Modene i Bulevara Mihajla Pupina pokušao da se uključi u saobraćaj, ali da zbog velikog broja pešaka, koji su prelazili ulicu na crveno svetlo, to nije uspeo, pa je nakon nekoliko minuta počeo da im trubi: “Pokušao sam da skrenem udesno, kako bih držao svoju traku, a policajac, valjda misleći da ću da gazim ljude, šta li, dotrčava do kola koja su zaustavljena i, kao najgorem mogućem kriminalcu, govori: ‘Šta radiš? Što trubiš?’ Rekao sam: ‘Trubim pešacima, a ne vama, jer niste ni bili tu da regulišete saobraćaj'”.

Prema Mihajlovićevim rečima, potom je prišao i drugi policajac, koji je takođe vikao: “Nakon što sam rekao da mi piše kaznu ako je prekršaj to što je trubio pešacima zbog prelaska na crveno, policajac se proderao da otvorim gepek, uz opasku: ‘Garant nešto nemaš’. A za sve to vreme, moja dvanaestogodišnja ćerka je u šoku sedela na mestu suvozača”, izjavio je Mihailović. On je dodao da su policajci odbili da se predstave, a on nije mogao da im vidi pločice sa imenima, jer su na sebi imali žute prsluke.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova je odmah u subotu poslalo saopštenje u kome se kaže da je vest o hapšenju vozača pred miting u Novom Sadu “apsolutno netačna“, i apelovalo na medije “da ne objavljuju neistinite i neproverene informacije i time obmanjuju javnost”. Međutim, Beta je objavila fotografiju na kojoj se vidi hapšenje, a potom je u nedelju ministar dr Nebojša Stefanović zatražio “hitnu istragu u Policijskoj upravi i utvrđivanje eventualne disciplinske odgovornosti policijskih službenika” povodom ovog slučaja.