Ljubiša Preletačević Beli ispred RIK-a / Foto: Beta/Emil Vaš/EV

Raste broj predsedničkih kandidata

Nakon kandidatura Aleksandra Vučića, Saše Jankovića, Vojislava Šešelja i Vuka Jeremića i Boška Obradovića, tokom subote i nedelje proglašene su i kandidature Saše Radulovića (pokret “Dosta je bilo”) i Aleksandra Popovića (DSS).

Osim njih, potpise Republičkoj izbornoj komisiji predali su i Milan Stamatović, Luka Maksimović alias Ljubiša Preletačević Beli, i Nenad Čanak.

Potpise je predao i Miroslav Parović, ali je njemu i njegovom predlagaču Narodnom slobodarskom pokretu RIK u subotu uveče naložio da najkasnije u roku od 48 sati otkloni nedostatak i Komisiji dostavi još najmanje 154 overene izjave birača.

Posle ponoći, u ponedeljak, 13. marta, Insajder je javio da je RIK doveo u pitanje kandidaturu Preletačevića, jer “na formularima nisu napisane reči Grupa građana uz ‘Beli – Samo jako'”. Kako je za Insajder naveo jedan član RIK-a, prema zakonu to nije neophodno, ali po novom Uputstvu RIK-a jeste.

Od kandidatura su odustali Dušan Janjić i Vladimir Rajčić, a rok za predaju overenih potpisa birača istekao je 12. marta u ponoć. Predsednički izbori biće održani u nedelju, 2. aprila.