Odavanje pošte Zoranu Đinđiću Foto: Beta / Milan Obradović / EV

Obeležena godišnjica ubistva Zorana Đinđića

U nedelju, 12. marta, navršilo se 14. godina od ubistva predsednika vlade Zorana Đinđića.

Tim povodom, članovi tadašnje vlade odali su poštu ubijenom predsedniku vlade i položili cveće u dvorištu vlade, na mestu na kojem ga je 12. marta 2003. ubio pripadnik Jedinice za specijalne operacije Zvezdan Jovanović.

Zoran Živković, koji je preuzeo dužnost predsednika vlade, izjavio je da se ove godine predsednički izbori poklapaju sa godišnjicom ubistva, i podsetio da su se “bar tri predsednička kandidata radovala” kada je Đinđić ubijen. “Za narednu godinu najavljeno je otkrivanje spomenika Đinđiću. Građani ne smeju da dozvole da ga otkriju oni koji su se radovali Djindjićevom ubistvu”, dodao je Živković.

Poštu su, uz Živkovića, odali i drugi članovi Đinđićeve vlade – Slobodan Milosavljević, Gordana Matković, Goran Pitić, Dragoslav Šumarac, Branislav Lečić i Anđelka Mihajlov.

LDP i LSV i njihovi lideri Čedomir Jovanović i Nenad Čanak predvodili su oko hiljadu građana u tradicionalnoj “Šetnji za Zorana”, koja je završena polaganjem venaca na grob ubijenog predsednika vlade u Aleji zaslužnih građana.

Venac ispod spomen-ploče u dvorištu Vlade Srbije položili su i aktuelni predsednik vlade Aleksandar Vučić sa ministrima.