Radoica Milosavljević / Foto: Print screen N1

RTV Bačka Palanka kupljena za 1,3 miliona, od opštine dobila četiri miliona

Opština Bačka Palanka dodelila je četiri miliona dinara lokalnoj radio-televiziji koju je prošle godine kupio biznismen blizak Srpskoj naprednoj stranci Radoica Milosavljević za tri puta manje novca, piše portal “Nova ekonomija”.

Radio i televizija Bačka Palanka dobila je trećinu svih opredeljenih sredstava na konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja, prema rešenju od 3. juna. Konkursna dokumentacija propisuje da je dva miliona dinara maksimalan iznos koji se mogao dobiti po projektu. Dva miliona dinara dodeljena su Radio i televiziji Bačka Palanka, a još dva portalu te televizije. Milosavljević je kupio RTV Bačka Palanka iz stečaja u oktobru prošle godine za 1,3 miliona dinara, odnosno trećinu procenjene vrednosti, o čemu je prvi pisao portal “Raskrikavanje” u januaru ove godine. Taj biznismen je bio jedan od 27 donatora koji su kupili prostorije na Novom Beogradu, a onda ih poklonili SNS-u, kako je otkrio Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) u februaru ove godine.

Inače, pre nekoliko dana Milosavljević je, kako je objavio Jugpress, kupio većinski paket akcija Televizije Leskovac. Milosavljević je postao poznat pre nekoliko godina kada je u jednom danu kupio osam lokalnih i regionalnih televizija. Televizija Leskovac je deseta u njegovom vlasništvu.