Foto: Istinomer/Zoran Drekalović

“Nema mira za ovu vlast, i neće ga biti”

Sociolog Jovo Bakić, docent na Filozofskom fakultetu u Beogradu, u intervjuu za podcast Istinomera, “U mikrofon“, kaže da se “u postupku protiv njega, posle razgovora u policiji, ne dešava ništa“.

Bakić je, tokom proteklog vikenda, dao izjavu policiji u vezi sa navodima iz intervjua nedeljniku NIN, u kome je ponovio svoje stavove da “ako već neko upada na RTS šta će tamo bez dugih cevi“, postavivši i retoričko pitanje “šta je cilj upada“ jer, prema Bakićevom mišljenju, ako se već upada u nacionalnu televiziju upada se sa ciljem “preuzimanja vlasti“. U tom intervjuu je rekao da “on nema nameru nigde da upada“, ali je govorio i o vezama “najviših vrhova vlasti i mafije“, što vidi kao ključni razlog poziva u policiju. Za Istinomer Bakić navodi da je “tužilaštvo pokrenulo predistražnu radnju, tek pošto je Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare reagovao na taj intervju“.

“Kada nema pravde za narod nema ni mira za vlast. Emilijano Zapata (čuveni meksički revolucionar) je rekao, a ja sa zadovoljstvom ponavljam, “nema mira za ovu vlast i neće ga biti“”, zaključio je Bakić.