Foto: Fonet/TV Fonet

Vučić: Izbori na proleće biće “najteži” do sada

Predsednik Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić, rekao je da će parlamentarni izbori biti održani verovatno krajem marta ili početkom aprila naredne godine i ocenio da će biti “najteži” izbori, jer će “mnogi želeti da Srbija više ne bude suverena i samostalna zemlja”, dok drugi “hoće da pljačkaju još više”.

Obraćajući se članovima Glavnog odbora SNS-a u Beogradu, naveo je da će uslediti promene u lokalnim samoupravama u kojima je SNS na vlasti i na stranačkim listama za predstojeće lokalne i republičke izbore jer će se „izaći s većim brojem mladih ljudi“. On je od članova stranke tražio da „stanu u narodne cipele“ i razgovaraju s ljudima. “Hoću da razgovarate sa ljudima, nemojte da vam to bude teško. Nemojte da govorite da smo uradili nešto što nismo uradili, nemojte da ih obmanjujete već im govorite istinu”, kazao je predsednik SNS-a.

Vučić je kritikovao pojedine funkcionere naprednjaka navodeći da su “više energije potrošili na međusobne spletke i svađe” nego što su, kako je rekao, odgovorili političkim protivnicima SNS-a. Najavio je da će biti kadrovskih promena u lokalnim samoupravama u kojima je SNS na vlasti kao i na stranačkim listama za lokalne i parlamentarne izbore, te da će neki od lokalnih funkcionera SNS-a “dobrovoljno” otići sa funkcija, navodeći da je “prirodno” da dodje do fluktuacija unutar stranke i da se oslobađa prostor za nove ljude.

Predsednik SNS-a obratio se i bivšem direktoru Koridora Zoranu Babiću, kome je zamerio letovanje na Brionima i Hvaru. “Kad su te napadali lažima da si ti vozio automobil, ko je bio tu da te brani? Jedino ja. Babić nije vozio, imamo snimke, lagali su kao i obično. Ali sam ga branio, neću da te branim za Hvar i Brione, kad naš narod bude mogao da plaća, idi i ti“, poručio mu je uz upozorenje da ne mora da ide na letovanje „svake godine po tri puta“.

Nakon Vučićevog obraćanja, počela je sednica Glavnog odbora SNS, koja je zatvorena za javnost. Kako je saopšteno na početku, na sednici će se razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji, analizi rada stranke i organizacionim pitanjima.