Rada Trajković / Foto: FoNet, Marija Đoković

Helsinški odbor: Tabloidi i predsednik ugrožavaju bezbednost Rade Trajković

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji saopštio je juče da spekulacijama o svedočenju predsednice Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rade Trajković, u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, tabloidi “Informer” i “Alo”, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ugrožavaju njenu bezbednost.

Helsinški odbor je naveo da su ti naslovi pored poziva na linč, takođe primer napada na ličnost i njen integritet. “Predsednik Vučić se od ubistva Olivera Ivanovića meša u istražni postupak tako što unapred amnestira neke od svojih najbližih saradnika poput Milana Radoičića”, navodi se u saopštenju.

Inače, predsednica Rada Trajković izjavila je da su napadi na nju i navodi da je klevetala Srbiju kod prištinskih istražnih organa “priprema za mnogo teži čin” usmeren prema njoj. Predsednik Aleksandar Vučić je u četvrtak na konferenciji za novinare pokazao dokument sa pečatom “Tužilaštva Republike Kosovo” koji sadrži izjavu Rade Trajković kao svedoka u istrazi u ubistvu Olivera Ivanovića u kojoj je navela da su ga “stalno pratile” srpske bezbednosne službe, uz komentar “vidite vi kakav je lažov, ta žena”.