Foto: Danas, Bojana Bačić

“Osobe s kapuljačama lepile uvredljive plakate, policija da reaguje”

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zahteva da policija hitno otkrije ko je na ulazu Doma novinara i ulazu redakcije lista “Danas” izlepio uvredljive plakate protiv tog medija i NUNS-a.

Kako se navodi u saopštenju tog udruženja, plakati su na ulaz u Dom novinara, u kojem je sedište NUNS-a, lepljeni u subotu u dva navrata, što, uz činjenicu da su plakati štampani u boji i na kvalitetnom papiru, ukazuje da je akcija profesionalno organizovana. U udruženju podsećaju da su plakati protiv NUNS-a na ulazu u Dom novinara lepljeni i početkom februara 2018. i da uprkos video-nadzoru akteri tog huliganskog čina nikada nisu identifikovani. “Juče popodne dve osobe sa kapaljučama lepile su plakate. Kada je naišao stanar zgrade, maskirani huligani su se udaljili, a zatim se vratili uveče i nastavili svoju sramnu akciju”, piše u saopštenju.

I Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je od policije da pronađe mladiće koji su izlepili plakate na ulazu Doma novinara na kojima, kao i na ulazu u redakciju “Danasa” piše “Danas FakeNews”, ali i poruka “NUNS #FakeNews”.