Podgorica / Foto: Pixabay.com

Crnogorska policija: Podgorička kriminalna grupa pokušala da ubije novinarku

Crnogorska policija saopštila je juče da je za ubistvo Miodraga Kruščića, vlasnika jedne podgoričke diskoteke i pokušaj ubistva novinarke “Vijesti” Olivere Lakić odgovorna ista kriminalna organizacija.

Načelnik Centra bezbednosti Podgorica Milovan Pavićević kazao je da je Kruščića ubio Mario Milošević, a ista kriminalna grupa na čijem se čelu nalazio Filip Bešić iz Podgorice odgovorna je i za pokušaj ubistva novinarke Lakić. “Ubica Kruščića je uhapšen na Kosovu i nalazi se u pritvoru. Uhapšeno je devet pripadnika te grupe. Organizator grupe je F.B. iz Podgorice”, kazao je pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković. Kako se navodi, Mario Milošević uhapšen je sredinom jula prošle godine u Prištini i nalazi se u pritvoru na Kosovu. Crnogorska policija potraživala ga je zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Cetinjanina Radomira Đuričkovića 10. oktobra 2016. godine.

Podsetimo, Olivera Lakić je ranjena 8. maja prošle godine ispred zgrade u kojoj živi u Podgorici. “Insajder” navodi da se napad dogodio na istom mestu na kome je Lakić pretučena šest godina ranije, 2012. Pisala je o organizovanom kriminalu, a prvi put je napadnuta nakon serije tekstova o nelegalnoj proizvodnji cigareta. Nalogodavci tog napada nisu poznati, niti su istažitelji ispitali navode iz njenih tekstova. Međunarodne institucije osudile su brutalan akt nasilja prema novinarki i zahtevale da se pronađu počinioci i nalogodavci. Reagovale su i EU i Ambasada SAD u Crnoj Gori, a strani mediji danima su pisali o napadu.