Ivan Ivanović / Foto: Print screen N1

TV “Prva” skinula s programa poslednje „Veče s Ivanom Ivanovićem“

Emisija „Veče s Ivanom Ivanovićem“, čije je poslednje izdanje trebalo da bude emitovano sinoć na TV “Prva”, skinuta je s programa, potvrdili su autor emisije Ivan Ivanović i njegova sada već bivša kuća.

Ivanović je na “Tviteru” napisao da je novi vlasnik “Prve” to učinio zbog toga što je nezadovoljan objašnjenjem njegovog odlaska sa te televizije i dodao da je skidanje emisije najbolji dokaz da je njegova odluka (o napuštanju TV “Prva”) ispravna i da je „mrak pao na nacionalne frekvencije“. „Po ovome ćemo pamtiti prvi Kopernikusov dan na poslu. Eto,to vam je to“, naveo je Ivanović. Kako piše “Cenzolovka”, TV “Prva” je saopštila da ranije snimljena emisija neće biti emitovana, jer Ivanović „nije ispoštovao humanitarnu svrhu ove novogodišnje emisije, i od svoje publike i ‘Prve’ televizije se nije oprostio na način na koji dolikuje“. „Rukovodstvo televizije neće više dozvoliti iznošenje niza neistina i ničim izazvanih uvreda u vezi sa radom i funkcionisanjem naše kuće koja je sinonim, ne samo za profesionalizam, već i najbolje uslove rada za svoje zaposlene“, navodi se u saopštenju TV “Prve”.   Dodaje se da ova televizija, kao glavni finansijer svih formata koji se na njoj emituju, pa samim tim i emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, „ima puno pravo da odluči šta će se na kraju naći u programskoj šemi“, a kako je, ističe se, Ivanović u emisiji koja je trebalo da bude emitovana sinoć „izneo neistine, uvrede i kritike na račun rada kuće u kojoj je izgradio svoju karijeru, ‘Prva’ televizija je odlučila da takvo nedolično ponašanje sankcioniše“. Saopšteno je da će u standardnom terminu emisije biti emitovati film „Stado“. Ubrzo se na “Tviteru” oglasio reditelj i producent tog filma, glumac Nikola Kojo, koji je naglasio da se “Stado” emituje bez dozvole i obaveštavanja producenta. “Časni Ivanov odlazak žele da isprate ‘demokratskim’ potezom puštanja mog filma ‘Stado’, bez dozvole i obaveštenja producenta. Zato, #PočeloJe!”, napisao je Kojo.

Podsetimo, Ivanović je prošle nedelje najavio da će poslednje „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ biti emitovano 28. decembra i da posle tog neće raditi tu emisiju, jer „ne želi da predstavlja dekor za lažnu slobodu“. Kako je ranije najavljeno, novi vlasnik TV “Prva” i TV “O2” preuzeće te televizije početkom januara. Novi vlasnik Srđan Milovanović je u intervjuu “Danasu” kazao da ni Zoran Kesić (autor „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ na TV O2), ni Ivan Ivanović “nemaju razloga za brigu“. „Nikada se nisam mešao u uređivačku politiku na svojim televizijama, pa neću ni sada. Ne znam da li je neko od njih eventualno preplaćen, jer nisam imao uvid u poslovnu dokumentaciju. To ću videti tek sledeće godine, kada i zvanično budem preuzeo ove televizije“, poručio je Milovanović, koji je za 180 miliona evra kupio “Prvu” i “O2”, a nakon što je državnom “Telekomu” prethodno prodao svoj udeo u kablovskom operateru “Kopernikus tehnolodži”.