Ivan Ivanović / Foto: Print screen N1

Ivanović: Povlačim se, ne želim da emisija bude privid da su stvari ovde normalne

Voditelj Ivan Ivanović izjavio je juče da će poslednje “Veče sa Ivanom Ivanovićem” biti emitovano 28. decembra i da posle toga neće raditi tu emisiju, jer “ne želi da predstavlja dekor za lažnu slobodu”.

On je za agenciju “Beta” rekao da je odluku doneo iz ličnih i poslovnih razloga. “Nemam razloga da verujem da će vreme koje dolazi na ‘Prvoj’ biti onakvo kakvo je bilo i ne postoji ništa što će moći da me uveri da će moći da se radi slobodno. Mislim da je situacija takva kakva je i ne želim da moje ime stoji uz sve što se desilo prilikom kupovine te televizije, niti mislim da treba da dovodim sebe i tim koji je radio deset sezona u situaciju da budemo uslovljeni, pritisnuti ili da budemo poniženi pre svega potencijalnim pretpostavljenima koji će se možda pojaviti”, rekao je Ivanović. On je dodao da “slobode nema, da postoje neke borbe koje pojedinačno vode Kesić i on kao i drugi koji se time bave”, ali da on ne veruje da će biti moguć i “ovaj minimum slobode ostvariti u budućnosti”. “Ono što sam ja saznao da su planovi za mene bili da emisija traje do juna, i onda da nađu neki način da je prekinu, uz neku bogatu finansijsku nadoknadu za mene. Ne postoje te pare za koje bih prodao obraz i iza toga stojim svih ovih godina. Ovaj moj potez ima veze sa čašću, pa potom sa svim ostalim”, rekao je Ivanović.

Istakao je da u Srbiji nedostaje sloboda na svim nivoima, dodajući da je njegova emisija bila privid lažne slobode i toga da su stvari normalne. “Stvari nisu normalne, posle neprijatnosti koje sam doživeo na konferenciji za novinare predsednika Republike to je postalo jasno. Mislim da je scenario bio da ide neki period diskreditovanja od šest meseci. Imate situaciju u kojoj novinari bezočno lažu, predsednik učestvuje u svemu tome, sve prođe, niko se ne izvini, niko ne demantuje, iako je dokazano da je sve laž, i na nju niko ne reguje, ne reaguje moja televizija niti je bilo reakcije nekih drugih televizija ili novinskih kuća”, rekao je Ivanović. Napomenuo je da ima obavezu da prvi kaže da ovde ništa nije normalno i da to što se dešava ne treba da se dešava. “Neko jednostavno mora da kaže dosta je. Ne verujem da moj glas ima tu snagu, ali zbog sebe i ljudi sa kojima radim kažem dosta je. Moj čin je poruka svima koji slobodno misle, poruke svima koji nisu članovi nijedne stranke. Negde mora da se podvuče crta ispod koje ne dozvoljavaš bilo kome da se igra tvojim dostojanstvom”, rekao je Ivanović.