Protest u Nišu, april 2018 / Foto: FoNet, Marko Mišić

“Ne damo niški aerodrom”: Vlada tera niskotarifne kompanije iz Srbije

Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” pozvala je Vladu Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da ozbiljno shvate mogućnost odlaska niskotarifnih aviokompanija iz Srbije i hitno prestanu da protekcionističkim politikama štite interese “Er Srbije” i beogradskog aerodroma.

Izjava direktora “Vizera” o tome da Vlada Srbije “preduzima korake kojima štiti poslovanje ‘Er Srbije’ i time stvara pritisak na sve druge prevoznike”, kao i da “Vizer”, kako je rečeno, “neće razvijati bazu u Beogradu zbog visokih naknada za aerodrom” samo potvrđuju argumente koje je inicijativa iznela tokom protesta, naglašeno je u saopštenju. Ističe se da je dosadašnji ishod takvog ponašanja Vlade Srbije gašenje dve niskotarifne linije iz Niša – za Malme i Dizeldorf, kao i odustajanje “Vizera” od razvoja baze u Beogradu. “Vlada Srbije će svojom politikom oterati sve niskotarifne aviokompanije iz Niša i Srbije. Da li je to i cilj Vlade”, upitala je inicijativa.

Podsetimo, inicijativa “Ne damo niški aerodrom” pokrenula je pred srpskim pravosuđem postupke kojima želi da zaštiti interese građana i vrati niški aerodrom na upravljanje Gradu Nišu.