Foto: Istinomer, Zoran Drekalović

Novinari bojkotovali obraćanje hrvatskog poslanika

Novinari koji izveštavaju iz hrvatskog Sabora bojkotovali su juče konferenciju za medije poslanika Željka Glasnovića, na kojoj je prema najavi trebalo da govori o nacionalnoj bezbednosti, zbog uvreda koje im je uputio u ponedeljak.

Glasnović je tada rekao da državu vode isti neokomunistički kadrovi koji su je vodili do 1990, kao i da institucije vode bivši komunisti. “Imate državu kao predgrađe Londona, a niste sredili pravni sistem, komunisti nisu mogli da sačuvaju šugavu Jugoslaviju, neki sede ovdje, dobili ste državu skojevaca, bivših kadrova, nikad nije sprovedena lustracija, dobili ste medije koji su moralni tifusari, imaju moralnu sidu”, neke su od optužbi i uvreda koje je izrekao Glasnović.

Taj Glasnovićev ispad u Saboru izazvao je niz reakcija. “Svašta se može čuti s govornice, odgovornost je na zastupnicima, a i na vama medijima da to adekvatno komentarišete. Najbolji sud je sud građana, i vas medija da takve zastupnike tretirate na odgovarajući način”, rekao je predsednik Sabora Gordan Jandroković.