Aleksandar Martinović/Foto: FoNet, A. Levajković

Martinović prijavio zaradu iz Ćuprije – od oktobra

Nakon što je BIRN objavio vest o angažovanju funkcionera Srpske napredne stranke kao predavača u Višoj medicinskoj školi u Ćupriji, Aleksandar Martinović, narodni poslanik i šef poslaničke grupe SNS, prijavio je Agenciji za borbu protiv korupcije prihod koji ostvaruje u ovoj školi.

Iako se Martinovićevo ime nalazi na rasporedu ispita iz januara ove godine, on je, kako se ističe u tekstu na sajtu “Javno”, prijavio da prihod ostvaruje od 1. oktobra i to 60.000 dinara mesečno. Podseća se da je prosvetna inspekcija, između ostalog, utvrdila da su ugovori o angažovanju funkcionera SNS nezakoniti, i to piše u zapisniku o inspekcijskom nadzoru. Na listi nastavnika su, kako je preneo BIRN, pored Martinovića, još i Vladimir Orlić i Darko Laketić. Osim prihoda koje dobija kao predavač na predmetu “Zdravstveno zakonodavstvo i administracija”, Martinović mesečno zarađuje i 149.000 dinara na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, zatim kao poslanik u Narodnoj skupštini 30.000 dinara i još 25.000 kao odbornik u Skupštini opštine Ruma. Kako prenosi BIRN, Vladimir Orlić je u VMŠ u Ćupriji ostvarivao prihod od 23. februara ove godine u iznosu od 40.000 dinara.

Kao predavači u ovoj školi angažovani su i Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, kao i Milorad Jerkan, direktor niškog Doma zdravlja i član SNS-a, čije je razrešenje sa te funkcije zbog sukoba interesa predložila Agencija za borbu protiv korupcije. Iako je sa svima njima škola dužna da raskine ugovore i o tome obavesti ministarstvo, u rasporedu za novu školsku godinu, ipak se i dalje nalaze imena funkcionera vladajuće partije.