Foto: FoNet/ TV FoNet

Vučić: Sledeće godine novo rukovodstvo SNS

Srpska napredna stranka (SNS) juče je u sportskoj hali u Kraljevu obeležila deceniju postojanja. Njen predsednik Aleksandar Vučić u svom govoru na svečanosti zamolio je, kako je preneo N1, učesnike stranačkog skupa da mu “odobre“ da iduće godine bude vanredna Skupština SNS, kako bi se izabralo novo rukovodstvo i “podmladila stranka”.

“Važno je da SNS preuzme još veću odgovornost… Neki su se umorili, neki nisu odgovorili izazovu teškog vremena, a neki moraju biti zamenjeni”, kazao je Vučić i dodao da se mora raditi “brže, bolje i jače” kako bi se još mnogo šta promenilo u zemlji.

Rekao je još da će politika SNS biti želja za mirom i kompromisom, kao i zalaganje za Srbiju koja će biti ravnopravna. Zahvalio je svima koji su došli na proslavu desetogodišnjice, a kojih je kako je naveo, u hali 6.500, dok je ispred ostalo 10.000 onih koji nisu mogli da udju u dvoranu.
“Zahvaljujem milionima ljudi koji su imali hrabrosti da podrže težak i trnovit put u budućnost SNS”, kazao je Vučić i zahvalio Tomislavu Nikoliću na osnivanju stranke u “jeku nastrašnije političke krize i ekonomske bede”.

Istovremeno, dok je SNS na čelu sa Vučićem slavila desetogodišnjicu osnivanja mnogi građani, a naročito novinari i mediji prisetili su se 21. oktobra, 1998. godine. Tada je, naime,Vlada Srbije, u kojoj je ministar informisanja bio upravo sadašnji predsednik države i šef naprednjaka Aleksandar Vučić, predložila je zakon kojim su mediji i to oni koji su kritkovali tadašnju vlast pred prekršajnim sudovima po kratkom postupku, u roku do 24 do 48 sati, osuđivani i primoravani da plate drakonske kazne. Onima koji nisu imali novac imovina je ekspresno oduzimana, a pretpostavka nevinosti nije postojala.