Foto: YouTube/Narodna stranka

Novaković saslušan u policiji, podnete tri krivične prijave

Poverenik Narodne stranke za Vojvodinu Borislav Novaković saslušan je juče u policijskoj stanici u Vrbasu nakon što je priveden zbog protivljenja uklanjanju objekta koje sprovodi opština Vrbas.

Advokat Vladimir Gajić izjavio je da su podnete tri krivične prijave, protiv Borislava Novakovića, Ognjena Vujičića i Alekse Mihaila, zbog ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti. Za to delo zaprećena je kazna zatvora od jedne do osam godina. Inače, kako je izvestila televizija N1, Novaković i još sedam osoba privedeno je nakon što su se usprotivili rušenju bašte kafića, čiji je neformalni suvlasnik Ognjen Vujičić, član Narodne stranke. Gajić je ocenio da je reč o ozbiljnom krivičnom delu koje se stavlja na teret osumnjičenima i ocenio da je čitav postupak “prilično neozbiljan”. Kako je kazao, opštinska uprava sprovodi nezakonit postupak, pokušava da iseli zakupca iz kafea na osnovu raskida ugovora u administrativnoj proceduri, što je protivzakonito. “Ako neće da izađe, jedini put je preko suda, i tada ne bi bilo ni policije niti bilo kakvih problema, a ovako su skratili proceduru i angažovali policiju da mu sruše baštu i da ga isele. Paralelne strukture vlasti sprovode svoju političku volju, jer ovo faktički nije odluka organa vlasti u Vrbasu, nego postoji paralelna struktura moći, odnosno koordinator SNS-a i to je onaj čuveni ‘deliveri junit’”, naveo je Gajić. “Policija je u Vrbasu privela poverenika Narodne stranke za Vojvodinu Borislava Novakovića, člana Narodne stranke Ognjena Vujičića, suvlasnika ‘Centar kafea’, čiju baštu ruše po nalogu pravog vladara Vojvodine Andreja Vučića”, navela je Narodna stranka u svom saopštenju. S druge strane, u saopštenju opštine Vrbas navodi se da nije reč ni o kakvom političkom progonu, već delovanju po zakonu protiv onih koji su uklanjanje pokušali da spreče. “Zaposlenima u JKP “Komunalac” Vrbas onemogućeno je da uklone montažni objekat zbog čega se opština obratila policijskoj stanici kako bi pružili asistenciju i omogućili izvršenje Rešenja o uklanjanju letnje bašte. Tom prilikom je dvadesetak lica ometalo službena lica u vršenju dužnosti, vređajući zaposlene u Opštinskoj upravi i policiju“, navodi se u saopštenju.

A ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najoštrije je osudio napad na policajce u opštini Vrbas koji su, kako je naveo, izvršili poverenik NS za Vojvodinu Borislav Novaković i grupa lica koju je predvodio. Stefanović je rekao da je nedopustivo da bilo ko, ma koju funkciju obavljao, pribegava nasilju i napada policajce, koji rade svoj posao u skladu sa zakonom, preneo je MUP.