Dragoljub Žarković / Foto:FoNet/Medija centar Beograd

Kako ćemo bez Darka Glišića iz SNS

U svom uvodniku u nedeljniku “Vreme”, glavni urednik ovog lista Dragoljub Žarković piše da je, nakon prošlonedeljne “najave” Srpskog telegrafa da će Aleksandar Vučić da se povuče i sa državne i sa stranačke funkcije, hteo da se nasmeje ali da mu “kao i ukupnom ovdašnjem građanstvu odavno nije do smeha i sasvim je jasno da nema tog marifetluka kome se neće pribeći radi jačanja krvne slike svevođe”. 

“Nismo dugo čekali – što se nekad govorilo, nije se ni olovo s te štampotine osušilo – a počela je kuknjava kako je bez Vučića sve propalo i u tom stilu. Nisam očekivao da će izvesni Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) dva puta uzastopce biti pomenut u ovoj kolumni, ali, eto, događa se.

Prošle nedelje istakao se optužujući Zoranu Mihajlović da se obogatila zahvaljujući Vučiću i umesto da je prijavi tužilaštvu, on je turio u saopštenje, a ove nedelje posebno se istakao izjavom da će srpski narod, ako Vučić ode, da doživi novu ‘Oluju’ i još gore da će on, Glišić, takođe da ode. Pa vi Srbi vidite šta ćete bez Glišića.

Pitam se već poodavno, ne više profesionalno nego ljudski, šta tera nekog ko se zove glavni urednik da objavljuje gluposti, a onda sam video uživo glodara (molim urednike, lektore i korektore da ništa ne ispravljaju i ne pomisle da sam hteo da napišem pomodno: glodura) i stvar mi je postala kristalno jasna, mada nije bila noć nego rano jutro.

Taj je izjavio, parafraziram, da sve i kad bi nam dozvolili da ubijemo milion i po Albanaca, niko od Srba ne bi želeo da ide da živi na Kosovu. Njemu je to ključni dokaz ispravnosti Vučićeve najnovije teze o razgraničenju.

Prisutni u studiju televizije Pink s razumevanjem su klimali glavama i stekao sam utisak da im se najviše dopao onaj prvi deo izjave. Eto, takvi i njemu slični kreiraju javno mnjenje u Srbiji, pa se posle pitamo kako smo dovde došli, a još se ne pitamo kuda ćemo s takvima na kraju stići.”

(“Vreme”, 16. avgust 2018. godine)