Hašim Tači / Foto: FoNet/Vlada Crne Gore

“Koha Ditore” bojkotuje Tačija jer ih je optužio da rade za Vučića

Prištinski list “Koha Ditore” objavio je na prvoj stranici da prekida sve zvanične kontakte sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, pošto je on optužio taj dnevnik da zastupa interese predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na pitanje novinara “Koha Ditore” kako bi reagovao kada bi predsednik Srbije koristio identične argumente za sever Kosova kakve Tači navodi kada govori o priključenju Kosovu Preševske doline, predsednik Kosova je odgovorio: „Ne govorim u ime Vučića, kao vi i vaš medij“. “Koha Ditore” saopštila je da prekida svaku zvaničnu komunikaciju sa Tačijem i njegovim kabinetom, dok ne povuče izgovoreno i javno se izvini zbog tvrdnje da list „govori u ime Vučića“. Navodi se da će list izveštavati sa događaja čiji je Tači učesnik kada zaključi da je to u interesu javnosti i istine, ali da neće objavljivati intervjue, komentare i izjave drugim medijima.

I Udruženje novinara Kosova kritikovalo je Tačija, uz ocenu da njegova izjava predstavlja ugrožavanje profesionalnog integriteta reportera i medija.