Ljubodrag Stojadinović / Foto: FoNet/Medija centar

Vučić je simbol svega protiv čega se Đinđić borio

Pišući o tekstu Antidota čija je centralna teza da je Vučić napadan na isti način kao i Zoran Đinđić, Ljubodrag Stojadinović u svojoj kolumni na Peščaniku kaže da “u tom ‘istraživačkom’ falsifikatu rastezanje Vučića da bi bio poravnat sa Đinđićem dobija opasne konotacije u javnom prepoznavanju i prozivanju ‘klevetnika’ i jednog i drugog”.

“Đinđić je nasledio mafijašku državu i pokušao da je demontira, pa ga je ona ubila. Vučić je svoju kriminalnu korporaciju stvarao iznova, obnavljajući upravo ono čudovište iz svoje mračne političke adolescencije sa kojim je Đinđić morao da se sukobi.

Antidot insinuira da je Đinđić ubijen posle dugotrajne ‘medijske pripreme’, pa se, citirajući Slavišu Ristića, ‘pribojava’ i tragične analogije. Na tom mestu je vidljiva ogromna istraživačka rupa, jer se Antidot nije bavio suštinom. U istoriji političkog atentata mediji nisu nikoga ubili radeći svoj posao. To čine isključivo moćne oligarhije sa ubicama za specijalne namene.

Vučić je došao iz mrklog mraka koji je Đinđić pokušavao da rastera. Vučić je bio ministar informisanja koji je gasio medije, a to čini i kao predsednik države, ujedno predsednik ‘reformske’ vlade. Đinđića su ubili ostaci mafijaške države koju su stvorili Milošević, Šešelj, Nikolić i upravo Vučić svojom ksenofobičnom ministarskom revnošću. Taj njegov nagon nikada nije ugašen.

(…)

Vučić je pogasio ili stavio pod kontrolu sve medije, a Antidot pokušava da kaže kako su ovi koji su nekako preživeli opasnost po reformsku vladu i Vučića lično.

Antidot nam posredno preporučuje da slavimo Vučića, ako već nismo umeli da sačuvamo Đinđića, ne brinući što se ovde ljudi ubijaju zbog svoje gladne dece, ignorišući državni teror nad siromasima, nasilje nad penzionerima, kriminalne odrede koji se zvanično zovu javni izvršitelji. Opštu zvaničnu laž kao način života, vređanje građana i njihove pameti, prezir prema svima koji ne pristaju da vide sve ono što je izmišljeno.

Kako u tome prepoznati bilo šta što bi moglo da poveže Vučića i Đinđića? Vučić je simbol svega protiv čega je Đinđićeva borba imala smisla.”

(Peščanik, 28. jul 2018. godine)