Foto: FoNet/Twitter, Maja Kocijančić

Vučić i Tači ponovo zajedno u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kosova Hašim Tači sastaće se u nedelju, 24. juna sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Federikom Mogerini, u okviru nove runde dijaloga u Briselu, potvrđeno je juče i iz Beograda i iz Prištine.

Kako je saopštila EU, Mogerini će sa Vučićem i Tačijem nastaviti rad na fazi normalizacije odnosa, razmatrati brojne postojeće dogovore, postignute rezultate, kao i naredne korake.  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se dijalog sa Prištinom nastavlja i da “srpska delagacija, kao i dosad, nema nikakve preduslove”.

“Dobio sam zvaničan poziv i delegacija Srbije će svakako ići. Od petka će biti prisutna u Briselu na, za medije manje atraktivnom, sastanku, a u nedelju će doći do mog susreta sa Hašimom Tačijem”, rekao je Vučić u Predsedništvu Srbije. On je dodao da nije ni optimista, ni pesimista i da je posao državne delegacije da štiti interese svog naroda.

Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je danas sa ambasadorima Kvinte i šeficom kancelarije EU na Kosovu, uoči sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, na poziv visoke predstavnice EU Federike Mogerini. “Predsednik Tači je obavestio je ambasadore da je primio poziv visoke predstavnice Federike Mogerini za novi sastanak u Briselu, u nedelju, 24. juna. Predstavnici država Kvinte su još jednom potvrdili njihovu podršku početku poslednje faze dijaloga Srbije i Kosova o normalizaciji odnosa dve države”, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Kosova.