Stefan Cvetković/Foto: Istinomer/Zoran Drekalović

Novinar Cvetković traži međunarodnu istragu, Tužilaštvo negira otmicu

Dok novinar Stefan Cvetković iz Bele Ckve koji se dva dana vodio kao nestao, a zatim se pojavio nedaleko od mesta gde živi tvrdi da je bio kidnapovan, Osnovno javno tužilaštvo u navodi da otmice nije bilo, a protiv novinara su podneli krivičnu prijavu.

Kako navode u tužilaštvu, istraga je pokazala da je Cvetković komunicirao sa majkom u noći u kojoj je, prema sopstvenim tvrdnjama, bio otet. Novinar je, pak, ove navode negirao. Kolegama je ispričao da su u noći između 13. i 14. juna kada je prijavljen njegov nestanak tri osobe od kojih jedna nije imala masku, ali jeste oružje I značku izvukle iz automoblila, uvukle u drugo vozilo i zatim odvezle na nepoznatu lokaciju, gde je, kako je kazao, proveo skoro dva dana. Cvetković je, takođe, rekao da ga nije policija pronašla, kako je na vanrednoj konferenciji javnosti rekao predsednik države Aleksandar Vučić, već je on sam pozvao policajca čiji broj zna napamet, nakon što su ga otmičari ostavili nedaleko od kuće. Novinar iz Bele Crkve juče je poručio i da će zatražiti međunarodnu istragu otmice, a medijima je rekao i da bi jednog kidnapera mogao da prepozna.

Informaciju da je Cvetković pronađen nakon više od 30 sati potrage na vanrednoj konferenciji za novinare, u petak 15. juna, saopštio je predsednik Aleksandar Vučić koji je tada rekao da “bezbednosni organi sumnjaju u tvrdnje“ Cvetkovića, ali nije precizirao o kojim tvrdnjama je reč. Povodom slučaja Cvetković juče popodne oglasio se i direktor policije Vladimir Rebić koji je rekao da je 90 odsto izlaganja Stefana Cvetkovića nelogično, a da je način na koji je događaj predstavio – komičan. Rebić je potvrdio da je novinar dobio policijsko obezbeđenje, koje će ostati uz njega sve dok se ne otklone sve sumnje da postoje određene pretnje.