Zoran Radojičić / Foto: FoNet/TV FoNet

Zoran Radojičić kandidat za gradonačelnika Beograda

Direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj Zoran Radojičić biće kandidat SNS za gradonačelnika Beograda, potvrdio je juče predsednik Gradskog odbora SNS Nebojša Stefanović.

Ocenio je da će Radojičić imati dobar tim, “koji će neumorno raditi na izvršenju svih zadataka”. Upitan ko će biti zamenik gradonačelnika i da li će tu funkciju preuzeti aktuelni gradski menadžer Goran Vesić, Stefanović je kazao da će sutra biti održana još jedna sednica GO SNS na kojoj će se utvrditi konačna lista, pred sednicu Skupštine grada, zakazanu za četvrtak. A predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje TV “Pink” da li su predlogom Radojičića za gradonačelnika nezadovoljni sadašnja predsednica opštine Savski venac Irena Vujović i bivši gradonačelnik Siniša Mali, kazao je da niko nema pravo da bude nezadovoljan izborom Radojičića, za koga je rekao da je dobro rešenje. “Ja koliko znam nije bilo nikakvih problema za njegov izbor. Siniša, jesi li ti negde kukao?”, upitao je Vučić ministra finansija i dodao: “Možda i jesi, ali sad nećeš da kažeš”.

Podsetimo, Radojičić se na funkciji generalnog direktora klinike u Tiršovoj ulici u Beogradu nalazi od 2013, a u toj klinici je, kao hirurg, zaposlen od 1991. godine. Profesor je Medicinskog fakulteta na katedri hirurgije, gde predaje dečiju hirurgiju i urologiju. Na izborima za Skupštinu Beograda bio je nosilac liste SNS „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd”. „Dobio sam poziv koji se ne odbija, od čoveka koji drži reč i kome može da se veruje, a ja u sebi imam potrebu, pomalo idealistično, da se nešto uradi za sve zajedno i da pomerimo neke granice”, kazao je Radojičić tokom kampanje. A kako je objavio portal KRIK, čim je postao prvi na listi SNS-a Radojičić je podneo zahtev da legalizuje kuću koju je bespravno sagradio na Zlatiboru. “Početak Radojičićevog političkog angažovanja pratilo je uklanjanje pojedinih podataka iz njegove biografije sa interneta. Tako se na sajtu privatne bolnice ‘Bel Medic’ više ne može naći informacija da je, dok je upravljao Tiršovom, Radojičić radio i kod njih. Kada su novinari KRIK-a otkrili da se podaci o stanu i zemlji koju poseduje ne nalaze u njegovom imovinskom kartonu –  Agencija za borbu protiv korupcije ih je dodala preko noći. Na sličan način je promenjen i podatak o honoraru koji je zaradio kao glavni istraživač u kliničkom ispitivanju lekova krajem 2015. Uprkos ovome, Radojičić je u jednom intervjuu rekao ‘radim otvoreno i transparentno i nemam šta da krijem’”, ističe KRIK.