Foto: Pixabay.com

Zbog koncesije Aerodroma, Parking servis proširuje zonu naplate

Prema podacima do kojih je došao “Insajder”, Grad Beograd je, zbog Ugovora o koncesiji Aerodroma Nikola Tesla, u februaru 2018. bez naknade preneo na Republiku Srbiju vlasništvo nad garažom i parkingom oko Aerodroma, a država je potom ovo vlasništvo prenela na Aerodrom – neposredno pre potpisivanja ugovora o koncesiji Aerodroma sa Vansijem

Na ovaj način, piše Insajder, umesto gradskog javnog preduzeća Parking servis, od jeseni parkingom i garažom upravljaće francuski Vansi.

N1 je u nedelju objavio da će tokom 2018. Parking servis izgubiti više od 2000 parking mesta, a od toga je već izgubio 1106 mesta na Aerodromu, u korist Vansija. Osim ovih parking mesta, Parking servis će izgubiti 142 mesta zbog “Beograda na vodi”, kao i još 164 mesta na Slaviji.

N1 podseća da je Aerodrom na poklon dobio i 28 parcela vrednih 180 miliona dinara.

Sa druge strane, Parking servis je za N1 saopštio da ukupno smanjenje iznosi 2005 parking mesta:

“Imajući u vidu da je to veliki broj parking mesta, preduzeće bi imalo problem s ostvarenjem poslovni prihoda na nivou iz 2017. godine i prethodnih godina, pa će se voditi niz aktivnosti kako bi se proširilo zonirano područje u gradu, recipročno broju izgubljenih parking mesta”, saopštili su iz Parking servisa.

To bi suštinski značilo da će Beograđani, zbog koncesije Aerodroma, plaćati parkiranje na budućim dodatnim, novostvorenim parking mestima, na kojima do sada nije naplaćivano parkiranje.