Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ana Brnabić: Etihad i Fijat ne odlaze iz Srbije

“‘Etihad’ ni na koji način nije stavio do znanja da će se povući iz strateškog partnerstva s ‘Er Srbijom'”, rekla je predsednica vlade Ana Brnabić odgovarajući u četvrtak na poslanička pitanja u Skupštini Srbije.“Uprkos svemu što možete da pročitate o Er Srbiji, vestima, dezinformacijama, svi operativni pokazatelji poslovanja Er Srbije pokazuju rast. (…) Er Srbija posluje odlično, posluje tako da mi u svakom trenutku možemo da nađemo strateškog partnera. U ovom trenutku Etihad je naš strateški partner, on je odan strateški partner i ni u jednom trenutku nama nije dao nikakvu indiciju da će izaći iz Srbije”, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja Zorana Živkovića iz Nove stranke.

“Mi smo u stalnoj komunikaciji sa Fijatom”, rekla je Brnabić i naglasila da je Vlada izdejstvovala da se potpiše novi trogodišnji ugovor. “Fijat je tu, Fijat ostaje”, rekla je predsednica Vlade.

Ona je istakla i da tek “kada se finansijski zatvori posao” koncesije Aerodroma, što će se desiti krajem septembra, “tada je moguće objaviti ugovor” o koncesiji.