Sa jednog od prethodnih protesta u Požegi / Foto: Screenshot N1

Četvrti protest građana Požege

Građani Požege su u nedelju 11. marta po četvrti put protestovali zbog odluke lokalne vlasti, koju predvodi SNS, da za 12 miliona dinara kupi parcelu i nelegalni objekat čiji su vlasnici suprug i dever Zorice Mitrović (SNS), predsednice požeške skupštine.

Nekoliko stotina građana okupljenih na Trgu Slobode zatražili su ostavke predsednika opštine Milana Božića i predsednice Skupštine opštine Zorice Mitrović, pozvali državne organe da reaguju na prijave o zloupotrebama opštinskih funkcionera, a od TV Požega da objektivno izveštava o radu lokalne samouprave i sa protestnih okupljanja, piše list Danas.

Na protestu je zatraženo i da se poništi odluka o kupovini parcele i spornog objekta, da se pokrenu predistražne radnje po krivičnim prijavama protiv odgovrnih u opštinskoj vlasti i da DRI u roku od deset dana obavi kontrolu poslovanja opštinske uprave. Poručeno je da će se protesti nastaviti dok ovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Podsetimo, Agencija za borbu protiv korupcije je pokrenula postupak provere da li su odbornici SO Požega omogućili sukob interesa i trgovinu uticajem. Insajder je pisao da je nezavršena kuća od 400 kvadrata sa placem od četiri ara trebalo da bude otkupljena za potrebe sportsko-kulturnog centra, ali da, prema podacima iz katastra RGZ, ona nema građevinsku dozvolu, te da je predsednik opštine Milan Božić nakon pritiska javnosti saopštio da se odustaje od otkupa objekta.