Slobodan Arežina / Foto: Istinomer

Arežina ponovo tužio RTV

Nakon tužbe kojom osporava odluke generalnog direktora RTV o postojanju dva direktora programa RTV, Slobodan Arežina sada od suda traži i poništavanje odluke Upravnog odbora RTV o njegovom razrešenju, drugom po redu u protekle dve godine.

“Nalazim se u identičnoj poziciji kao 2016. godine”, izjavio je Arežina za “Cenzolovku”, nakon što je podneo novu tužbu, drugu u mesec dana, protiv, i dalje, matične kuće. Podsetimo, Arežina je dobio otkaz 29. januara, iako ga je Apelacioni sud prethodno vratio na posao, uz presudu da je “nezakonito smenjen” u maju 2016. Do tog dana on je radio kao drugi programski direktor, zajedno sa Sonjom Kokotović Zečević, koja je na to mesto postavljena nakon njegove smene. Novom tužbom Arežina traži od Osnovnog suda u Novom Sadu poništavanje više akata: odluke Upravnog odbora RTV od 29. januara o njegovoj smeni, rešenja generalnog direktora kojim se proglašava viškom zaposlenih, kao i aneksa ugovora o radu. “Dokazaću da je moja druga smena s mesta direktora programa RTV nezakonita baš kao i ona iz 2016. godine, a kao dokaz priložiću dve sudske presude koje to nedvosmisleno potvrđuju”, naveo je Arežina.

Inače, njega je krajem januara pravna služba RTV zvala da potpiše “aneks Ugovora o radu”, koji mu je otkazan pre toga, a kojim ga raspoređuju na mesto “menadžera projekata” i to po odluci Upravnog odbora te kuće. Pokret “Podrži RTV” tada je pozvao građane da telefonom zovu generalnog direktora RTV Miodraga Koprivicu i od njega traže objašnjenje o otkazu Arežini.