Donald Tramp / Foto: FoNet/TV FoNet

Tramp: Rusija je uspela da unese razdor unutar SAD

Osuđujući komisije, istrage i “mržnju među strankama” zbog ruske afere, američki predsednik Donald Tramp izjavio je juče da je Moskva uspela da “prevaziđe svoje najluđe snove” ako je imala nameru da unese “razdor, nered i haos” u SAD.

“U Moskvi umiru od smeha. Probudi se, Ameriko!”, naveo je Tramp na Tviteru. Američki predsednik uputio je niz poruka na društvenoj mreži, a sve one odnose se na navodno rusko mešanje u američke predsedničke izbore 2016. godine. Trampove poruke nisu se odnosile na nedavnu pucnjavu u Floridi, kada je tinejdžer ubio 17 đaka u jednoj srednjoj školi, iako je upravo on u subotu optužio  Federalni istražni biro (FBI) da nije dobro radio, jer je dobio ranije naznake o ubici Nikolasu Kruzu i ocenio da se FBI suviše dugo bavi ruskom aferom.

Podsetimo, Vašington je zvanično optužio 13 Rusa, među kojima jednog bliskog saradnika predsednika Vladimira Putina, da su favorizovali Trampovu kandidaturu pre njegove pobede na izborima. “Nisam nikada rekao da se Rusija nije mešala. Rekao sam da je to možda Rusija ili Kina ili neka treća zemlja ili grupa, a možda je to neki genije od 180 kilograma koji se iz svog kreveta igrao kompjuterom. Laž je da je moj tim tokom kampanije bio saučesnik s Rusijom. Moj tim to nije nikada bio”, dodao je Tramp.