Dragan Sikimić / Foto: FoNet, Zoran Mrđa

“Sikimić iz SNS istupio u danu izbora za direktora Agencije”

Direktor Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić bio je član SNS u vreme izbora na tu funkciju, ističe list “Danas”.

Naime, iz dokumenta u koji je ovaj list imao uvid vidi se da je Sikimić bio član Srpske napredne stranke od 7. maja 2010. godine, da je broj članske karte 178843 registrovan u Zemunu, kao i da je poslednja uplata članarine bila 2012. godine. Na tom dokumentu piše i da je navodno izbrisan iz članstva SNS-a 17. januara 2018, istog dana kada je izabran za direktora Agencije. Kako navodi list, Agencija nije želela “Danasu” da odgovori na pitanje da li je Sikimić istog dana kada je izabran za direktora istupio iz članstva SNS. Odgovor nije dobijen ni od samog Sikimića, koji je kratko poručio “da u ovom trenutku neće davati intervjue”.

Podsetimo, odmah nakon što je Odbor Agencije za direktora jednoglasno izabrao Sikimića, u medijima su se pojavile  informacije da je on na proteklim predsedničkim izborima bio član Radnog tela RIK za opštinu Zemun, a na predlog SNS. Takođe, sajt „Javno“ objavio je da se njegovo ime nalazi među onima koji su donirali 40.000 dinara SNS-u za predsedničke izbore, a da je istu sumu naprednjacima dao i 2016. za lokalne izbore u Zemunu. Te godine, prema podacima iz Zbirne izborne liste, koja je objavljena u Službenom listu Grada Beograda, na listi SNS za izbore u opštini Zemun, na 17. mestu, nalazi se upravo Sikimić. Nakon svih navoda “Transparentnost Srbija” pozvala je Odbor Agencije da ispita podatke o mogućoj političkoj povezanosti novoizabranog direktora i da obavesti javnost o svojim nalazima. A Odbor Agencije oglasio se  tvrdnjom da Sikimić u trenutku raspisivanja konkursa nije bio član nijedne političke stranke.