Tamara Skrozza / Foto: FoNet, Nenad Ðorđević

NUNS i CRTA: Građani da prijave REM-u priloge protiv Tamare Skrozze

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i organizacija CRTA pozvali su novinare i zainteresovane građane da preko sajta CRTA-e upute prijavu Regulatornom telu za elektronske medije (REM) povodom “višednevne sramne kampanje” televizije Pink protiv novinarke Tamare Skrozze.

NUNS i CRTA navode da su akciju podrške novinarima i kolegama iz te organizacije pokrenuli pošto je televizija “Pink” u svojim prilozima prikazala Skrozzu kao “arhineprijatelja Aleksandra Vučića” i pokušala da diskredituje organizaciju CRTA. “Podsećamo da je prvi prilog televizije ‘Pink’ usledio samo dan nakon što je CRTA predstavila analizu izveštavanja medija u periodu pre početka zvanične kampanje za beogradske izbore, a koja je pokazala da postoji nejednaka medijska zastupljenost političkih aktera i da je prisutna ‘funkcionerska kampanja”, ističe se u saopštenju.

NUNS i CRTA pozvali su građane da podrže akciju i popune formular na sajtu rem.gradjaninastrazi.rs, koji omogućava slanje žalbe REM-u i beleži njihov broj. Sajt će poslati kopiju prijave na e-mail adresu pošiljalaca, kao dokaz da su prijavu poslali.