Siniša Mali / Foto: FoNet/Beoinfo

Tužilaštvo: Uprkos urgenciji Agencija ne dostavlja informacije o Siniši Malom

Agencija za borbu protiv korupcije uprkos urgencijama ne dostavlja tužilaštvu dopunsku dokumentaciju o Siniši Malom, navodi za “Insajder” Prvo osnovno tužilaštvo, koje trenutno proverava da li je aktuelni gradonačelnik prijavio svoju imovinu u skladu sa zakonom.

“Prvo osnovno tužilaštvo uputilo je Agenciji za borbu protiv korupcije zahtev za dodatnom dokumentacijom u okviru predistražnog postupka koji se vodi zbog sumnji da funkcioner Siniša Mali nije prijavio svu svoju imovinu. Međutim, uprkos urgencijama, Agencija nam ne dostavlja traženu dokumentaciju“, odgovaraju iz Prvog osnovnog tužilaštva na pitanje “Insajdera”. S druge strane, Agencija na postavljena pitanja nije odgovorila. U međuvremenu, Agencija je dobila novog direktora, Dragana Sikimića, a “Insajderu” je rečeno da će odgovore dobiti narednih dana.

Ovo je, prema dostupnim informacijama, jedini predistražni postupak protiv Siniše Malog o njegovoj imovini, jer je, kako je portal “Pištaljka” objavio početkom oktobra prošle godine, Više javno tužilaštvo, nakon skoro godinu dana proveravanja obustavilo postupak protiv Malog. Kako se podseća, Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je pre dve godine postupak provere imovine Malog, nakon čega je u avgustu 2015. prosledila izveštaj Višem tužilaštvu u Beogradu. Prema pisanju “Pištaljke”, Mali je prijavio Agenciji čak 29 nekretnina, od kojih se samo dve – garaža i petosoban stan – vode na njegovo ime. U Izveštaju o imovini gradonačelnika Agencija navodi i da je na osnovu podataka poreske uprave utvrđeno da je on primao novac „iz i van radnog odnosa“ od firmi interesno povezanih sa biznismenom Petrom Matićem, suvlasnikom kompanije “MPC Holding”. Mali je krajem juna 2017. za “Insajder” rekao da nije upoznat sa takvim navodima Agencije kao i da Matića nije video više od deset godina.