Dragan Sikimić / Foto: FoNet, Zoran Mrđa

Sikimić novi direktor Agencije za borbu protiv korupcije

Novi direktor Agencije za borbu protiv korupcije je Dragan Sikimić, dosadašnji zamenik direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, odlučio je juče Odbor Agencije.

Sikimić je pravnik, a između ostalog radio je u kompaniji “Delta M”, a od oktobra 2001. do juna 2008. bio je pravni savetnik u Kancelariji visokog predstavnika za BiH, sa sedištem u Brčkom. BIRN-ov sajt „Javno“ objavio je podatak da je Sikimić na prošlogodišnjim predsedničkim izborima bio član Radnog tela Republičke izborne komisije za opštinu Zemun – na predlog Srpske napredne stranke. Inače, Odbor Agencije saopštio je da je osim Sikimića u užem krugu za izbor na funkciju bio Dejan Damnjanović, dok je Željko Ivanji obavestio Odbor da odustaje od konkursa. Na sednici su jednoglasno izabrani i nova predsednica Odbora, Danica Marinković i zamenik predsednika Odbora Miloš Stanković.

Podsetimo, bivša direktorka Agencije Majda Kršikapa, podnela je u novembru  neopozivu ostavku, međutim, ni ona ni Odbor nisu naveli razloge zbog kojih se odlučila na takav potez posle samo dva meseca na funkciji. Prethodno, Agencija nije imala direktora od decembra 2016, kada je dotadašnja direktorka Tatjana Babić podnela ostavku, jer je imenovana za sudiju Ustavnog suda Srbije.