Hotel "Slavija" / Foto: FoNet/Beoinfo

Matijević uslovno kupio hotel “Slavija luks”

Beogradski hotel “Slavija luks” prodat je uslovno firmi “Mat real estate”, u sastavu Industrije mesa Matijević, za 6,5 miliona evra.

To je agenciji “Beta” rekao direktor hotela Veselin Jovićević, ističući da je uslov da kupac preuzme vlasništvo to da Privredni sud odbije odlaganje prodaje što je tražila uprava hotela. “Hotel Slavija je prodat na licitaciji koja je zakazana po nalogu sudskog izvršitelja Marka Vukićevića, zbog nepostojećeg duga od oko dva miliona evra firmi ‘Fil Šar’”, kazao je Jovićević. On je dodao da je uprava osporavala dug i podnela i krivične prijave protiv članova Arbitražnog veća, koji su doneli odluku o potraživanju u korist firme ‘Fil Šar’, a koja je imala zajednički posao sa “Slavijom”. Inače, vlasnik firme “Fil Šar” bio je Branislav Šaranović koji je poginuo 2009. godine, a hotel je tužila njegova supruga Katarina.

Podsetimo, Matijević je krajem 2016. kupio zgradu “Jugoeksporta” na Trgu Republike, a najavio je da će objekat preurediti u hotel sa četiri zvezdice koji će se zvati “Centar Beograd”. “Zgradu od 5.500 kvadrata platio sam oko 7,5 miliona evra, a investiraću skoro još toliko, tako da će me hotel koštati oko 14 miliona evra”, rekao je Matijević. Inače, Petar Matijević je od 24. septembra do 19. novembra 2013. proveo u pritvoru zbog sumnje da je, zajedno sa nekadašnjim direktorom novosadskog Zavoda za izgradnju Borislavom Novakovićem, učestvovao u malverzacijama sa građevinskim zemljištem. Postupak protiv njih obustavljen je krajem 2015.