Protest radnika "Pošte Srbije" / Foto: FoNet/TV FoNet

Protestna šetnja radnika “Pošte Srbije”

Zaposleni u Javnom preduzeću “Pošta Srbije” organizovali su sinoć u Beogradu protestnu šetnju od Takovske ulice, preko Brankovog mosta, do Ušća i nazad. Predsednik Samostalnog sindikata poštanskih radnika Srbije (SSPR) Zoran Pavlović najavio je protestnu šetnju i za danas.

“Plan je da svaki dan, do nedelje, šetamo istom rutom u isto vreme”, rekao je Pavlović agenciji “Beta”. U protestima učestvuju predstavnici SSPR i sindikata Solidarnost Pošte Srbije, dok reprezentativni sindikati ne učestvuju. U sinoćnoj šetnji učestvovalo je stotinak ljudi, a radnicima je podršku dao i pokret Sedam zahteva. Zoran Pavlović za “Insajder” je kazao da je razlog manjem broju okupljenih strah od otkaza, ali je naglasio da oni neće odustati dok god postoje oni „koji su nezadovoljni i koji podržavaju istaknute zahteve“.

Inače, zaposleni u JP “Pošta Srbije” protestuju zbog suspenzije više od 47 radnika ovog javnog preduzeća, uz zahtev za povećanje plata za iznos realnog pada u poslednje tri godine. Takođe, zahtevaju smenu v.d. direktorke Mire Petrović, ali i da budžetska inspekcija i Državna revizorska institucija provere poslovanje tog javnog preduzeća.