Foto: FoNet

Nova stranka: “Vučićevi kriminalci zastrašivali po Pećincima”

“Aleksandre Vučiću, obuzdaj svoje kriminalce, da ne bismo mi morali da preduzmemo zakonom dozvoljene mere samozaštite”, poručio je predsednik Nove stranke Zoran Živković na konferenciji za štampu, povodom upada u kuću i pretnji vatrenim oružjem predsednici Opštinskog odbora Nove stranke u Pećincima Jeleni Grujić, prenosi “Danas”.

Prema rečima Jelene Grujić, do napada je došlo kada se sa mužem i maloletnom ćerkom u četvrtak uveče vratila sa slavlja, primetivši “da iz njihove kuće istrčavaju nepoznata lica”. Kako je rekla, njen suprug tada je potrčao za njima, da bi u jednom trenutku jedno lice u njega uperilo pištolj, upitavši ga “gde si pošao, j*b’o li te Vučić?!”.

Poverenica Nove stranke za Vojvodinu Marinika Tepić kazala je da je policija došla na uviđaj posle nešto više od tri sata.

Zoran Živković je izjavio da nije ništa ukradeno, “ali su napravili opštu premetačinu i hteli da pokažu kako će proći svako ko pokušava da se bavi politikom i suprostavi Vučiću”. On je dodao da Nova stranka neće učestvovati na predstojećim lokalnim izborima u Pećincima (24. decembra) “ukoliko u narednih nekoliko dana ne budu uhvaćeni i ne bude objavljeno ko su Vučičevi kriminalci koji su upali sinoć u kuću Jelene Grujić.”

Sa druge strane, SNS u Pećincima odbacila je optužbe Nove stranke da stoji “iza navodnog upada u porodičnu kuću člana Nove stranke u Pećincima” i pozvala nadležne državne organe “da pod hitno ispitaju sve okolnosti u vezi sa dešavanjima u toj opštini i o tome obaveste sve građane Srbije”.

Državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović izjavila je da su neistinite tvrdnje Zorana Živkovića da policija nije odmah reagovala u vezi sa prijavom funkcionerke te stranke, te da je “policijsko- uviđajna ekipa obezbedila lice mesta” pola sata nakon prijave.