Redakcija "Vranjskih" / Foto: Vranjske

SNS optužuje “Vranjske” za medijski terorizam

Generalni sekretar Gradskog odbora SNS u Vranju Goran Đorđević optužio je novinare portala „Vranjske“ za “medijski terorizam”.

Na konferenciji za medije, organizovanoj pod geslom “Je suis Bulatović”, u znak podrške Slaviši Bulatoviću, narodnom poslaniku i predsedniku Gradskog odbora SNS, navedeno je da „Vranjske“ predvode  “orkestriranu kampanju koja ima za cilj promovisanje minornih političara”. “Ovu konferenciju držimo pod sloganom ‘Svi smo mi Bulatovići’, jer SNS nikad nije bolje radio i uživa apsolutno poverenje predsednika stranke i centrale”, rekao je Đorđević. U vreme dok se održavala konferencija za medije, ispred prostorija SNS okupilo se pedesetak aktivista ove stranke koji su držali natpise “Je suis Bulatović”. “Povodom napada na SNS i predsednika GrO Slavišu Bulatovića i namere pojedinih medija i verovatno nezadovoljnih članova stranke, da diskredituju predsednika i sam Gradski odbor, ističem da nikada ovaj odbor nije imao tako čvrsto jedinstvo i punu i korektnu saradnju sa Bulatovićem, iako smo svesni da postoje članovi parije, nezadovoljni zbog svojih ličnih interesa, koji koriste lokalne medije s ciljem destabilizacije našeg Odbora”, poručio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Glavni i odgovorni urednik portala „InfoVranjske“ Vukašin Obradović ocenio je da “ovakva histerična, i pomalo tragikomična reakcija na nekoliko kritičkih tekstova pokazuje pravo lice i namere SNS”. “Oni, zapravo, žele potpuno informativno jednoumlje i apsolutnu kontrolu nad medijima. Nije im bilo dovoljno što je ugašeno štampano izdanje ’Vranjskih’, već bi sada da ukinu i portal”, izjavio je Obradović. Podsetimo, nedeljnik “Vranjske”, jedan od najznačajnijih lokalnih medija u Srbiji, zbog stalnih političkih pritisaka kojima više nisu mogli da se odupiru ugašen je 18. septembra, posle 23 godine postojanja. Obradović je tada štrajkovao glađu kako bi skrenuo pažnju “novinarima i novinarkama, ali i svim građanima na sav besmisao borbe za slobodu medija koju vodi u poslednjih tridesetak godina”. U znak solidarnosti sa Obradovićem i novinarima ovog nedeljnika ispred Vlade Srbije održan je skup “Stojim uz Vranjske”, a nakon toga  pokrenuta je i akcija “Stop medijskom mraku”.