Nebojša Krstić / Foto: FoNet/Nenad Đorđević

UNS: Nebojša Krstić i Zoran Panović novi članovi UO RTS

Udruženje novinara Srbije (UNS) prenosi da je Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) u petak izabrao Zorana Panovića i Nebojšu Krstića za članove Upravnog odbora Radio-televizije Srbije.

Panović, nekadašnji glavni i odgovorni urednik lista “Danas”, a sada kolumnista ovog lista (kao i “Nedeljnika”) i programski koordinator istraživačko-izdavačkog centra Demostat, izjavio je za UNS da će se kao član UO zalagati za to da “RTS postane mesto društvenog dijaloga, mesto gde će svi relevantni akteri razgovarati o društvenoj situaciji, kako bi se spustile tenzije koje u Srbiji postoje”:

“Voleo bih da vidim da se sve političke partije, predstavnici institucija, civilnog društva, svi relevantni akteri u društvu tu nađu i vode dijalog, to je po meni osnovna funkcija javnog servisa. Takođe, zalagaću se da programi RTS-a koji to nisu, budu kvalitetniji, a oni koji jesu, ostanu takvi”, rekao je Panović UNS-u.

Krstić – doktor medicine, nekadašnji medijski savetnik predsednika Borisa Tadića, i, kako piše UNS, do 6. septembra vlasnik dve marketinške agencije “Nova Communications” i “Nova PR Public Relation” koje su od tada u vlasništvu njegove saradnice Jasmine Stojanov, bivše šefice informativne službe Predsedništva – nije se oglasio ovim povodom.

Podsetimo, Krstić i Panović su izabrani sa liste od 17 kandidata koju je sastavio Savet REM u oktobru prošle godine.

Osim njih dvojice, članovi UO RTS su još i Zorica Šujica, Branko Radun, Miroslav M. Nikolić, Simona Mitrović Dunjić i Ljiljana Đurđevac, predsednik UO je Vladimir Vuletić, a njegov zamenik Dragan Karadžić.