Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Otkud Vučiću pristup fotografijama iz istrage?

“Da vi vidite samo slike glave te nesrećne žene, dakle to je lobanja probijena ko zna koliko puta, to je nešto zastrašujuće. Takvi monstrumi zaslužuju najstrožu i najstrašniju kaznu. I za mene je zastrašujuće kada neko pokušava da pravi i da pruža simpatije onima koji su bukvalno majci svoga deteta probili lobanju na ne znam koliko mesta”, izjavio je u subotu Aleksandar Vučić, povodom hapšenja osumnjičenog za prošlogodišnje ubistvo pevačice Jelene Marjanović. 

N1 je pisao da su fotografije deo civilne istrage, i da nisu objavljivane u medijima. Novinari N1 su upitali ministra unutrašnjih poslova Stefanovića odakle VUčiću snimci ubijene žene, ali on nije imao odgovor: “Pretpostavljam da je mislio na fotografije koje su mediji objavljivali o telu, te žene, koja je ubijena, znači sve novine su objavljivali te… novinari su kampovali ispred njihove kuće od prvog dana”, rekao je Stefanović. 

Stefanović je rekao i da novinari ne treba da “vrše pritisak na policiju” postavljajući pitanja o detaljima ubistva pevačice, međutim, istog dana kada je osumnjičeni – suprug ubijene pevačice – uhapšen, Informer je objavio do kojih novih saznanja je policija došla. 

Takođe, ostalo je nejasno kako je bilo moguće da Milomir Marić početkom septembra najavi da će suprug pevačice biti uhapšen – Marić je rekao da će kruna rijalitija “Zadruga” biti pomenuto hapšenje. Dve nedelje kasnije, suprug pevačice je izašao iz “Zadruge”, i bio uhapšen. 

Podsetimo, pevačica Jelena Marjanović je ubijena u aprilu 2016. Dve nedelje kasnije, 20. aprila 2016, tadašnji premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će ubica pevačice biti uhapšen “za 48 sati”.