Akcija Inicijative / Foto: FoNet/Inicijativa

“Ne da(vi)mo Beograd”: Vlast redovne radove trikom predstavlja kao uspeh

Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” saopštila je juče da je postavila baner “predizborno raskopavanje” kojim želi da ukaže da se gradska vlast služi svojevrsnim trikom kako bi redovne radove na održavanju ulica i fasada, kao i druge građevinske projekte, prikazala kao uspehe u vođenju Beograda na sledećim gradskim izborima.

“Početak rekonstrukcije Brankovog mosta prikazuje se kao uspeh vlasti, iako njegova leva pešačka strana stoji zatvorena od 2014. godine zbog čega su građani više puta protestovali. Rekonstrukcija Slavije se od najavljenog inovativnog, modernog i funkcionalnog saobraćajnog rešenja degenerisala u rasipništvo u vidu muzičke fontane”, navodi Inicijativa, pominjući da im građani šalju fotografije i ugla Bulevara i Ruzveltove ulice, na kojima se vidi “skandalozno loše stanje” novopostavljenog asfalta. “Primera je puno, a i posledica ovog uvoda u predizbornu kampanju”, napominje Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd”.

Inače, radovi koji se istovremeno obavljaju u više ključnih ulica u Beogradu stvaraju nesnosne gužve u saobraćaju, koje su se pojačale od 1. septembra, sa početkom nove školske godine. Čini se da se ovakvim planom rekonstrukcije nije vodilo računa o potrebama građana, kojima je otežan svakodnevni život u gradu, ali gradonačelnik prestonice Siniša Mali smatra da Beograđani “nisu toliko nervozni”. “Razgovaram ja sa ljudima, nisu oni ni toliko nervozni, i nije im to veliki problem, samo kažem – malo strpljenja, jer znaju da radimo nešto lepo za grad Beograd. Ne radimo to zato što se nama prohtelo, već što niko to decenijama nije radio. Ja vidim po građanima da se oni raduju”, rekao je Mali.