Predsednik Vučić i ministarka Mihajlović / Foto: FoNet/Ministarstvo

Mihajlović: Završavamo Koridor 10 iduće godine

Radovi na Koridoru 10 su na samom kraju, rekla je juče ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, gde je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obišla radove na izgradnji južnog kraka ove saobraćajnice.

Ona je istakla da je “sigurna” da će sledeće godine moći da se prođe kompletnim Koridorom 10. Podsetimo, ministarka je početkom juna izjavila da “u ovom trenutku ne može precizno da kaže kada će tačno biti kompletno završen Koridor 10, jer ima izvesnih problema u izgradnji”, ali je dodala da “misli da neće biti gotov ove godine”. Nakon samo nedelju dana, istakla je da je za nju ovaj projekat već završen! “Za mene je Koridor 10 već završen, s obzirom da smo čekali na njega 35 godina, ova vlada je za dve godine završila oko 200 km auto-puta. Da li će za dva meseca gore ili dole biti kompletno završeni radovi je manje važno”. Inače, ministarka Mihajlović krajem 2014. izjavila je da Koridor 10 treba da bude završen do 2016. godine, a Koridor 11 od Beograda do Čačka “mora biti gotov” do početka 2017. Međutim, radovi na koridorima do danas nisu završeni, izgradnja auto-puta južno od Čačka nije ni počela, a rokovi se opet pomeraju.

Inače, rokovi za završetak izgradnje Koridora 10 predstavljaju “zbirku neispunjenih obećanja” najviših državnih funkcionera u poslednjih 15 godina, na šta je Istinomer podsećao u više navrata. Iako se na sajtu “Koridora Srbije” navode podaci o započetim radovima i rokovima za njihov završetak, stalna kašnjenja, a nova licitiranja datumima i izgrađenim kilometrima, naročito u predizbornim kampanjama, učinili su da ovaj projekat postane propagandno sredstvo, koliko i graditeljski poduhvat.