Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Jankovićev pokret obustavio saradnju sa DS

Pokret slobodnih građana Saše Jankovića (PSG) saopštio je da „obustavlja planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom (DS), zbog toga što je predsednik DS Dragan Šutanovac javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava“.

Kako je naveo PSG, „beskrajne političke kombinatorike moraju biti zamenjene čvrstim i principijelnim stavovima“, kao i da je „jedini dijalog koji će Pokret ikada imati sa Aleksandrom Vučićem isključivo razgovor o mirnoj predaji vlasti“.

Nešto ranije, istog dana, predsednik DS Dragan Šutanovac izjavio je za N1 da „ne postoje nikakve trzavice i neslaganja sa liderom Pokreta slobodnih građana Sašom Jankovićem“, te da je on i u lično dobrim odnosima sa njim.  

Podsetimo, pre tri dana Dragan Šutanovac je izjavio da će DS „ovih dana pravno uobličiti predlog promena Ustava Srbije i poslati ga predsedniku Republike Aleksandru Vučiću, premijerki, predsednici Skupštine i ministrima u Vladi“. Politički savet DS-a je pre dva meseca predložio promene Ustava u oblasti pravosuđa.

Reagujući na saopštenje PSG, DS je u svom saopštenju napisala da „nema nameru da vodi debatu u medijima sa sa bilo kim iz opozicije“, da je „jedini protivnik DS nakaradni režim Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke“, te da „nema nikakvog zaokreta u odnosu prema vladajućoj koaliciji“.