Vladimir Gajić / Foto: FoNet, Zoran Mrđa

I dalje razdor u AKB

Iako je advokat Vladimir Gajić izabran za predsednika Advokatske komore Beograda (AKB) još 10. juna, a 10 dana kasnije preuzeo dužnost od dotadašnjeg rukovodstva, u petak je Narodna banka Srbije (NBS) priznala pravo raspolaganja novčanim sredstvima AKB prethodno izabranom predsedniku Jugoslavu Tintoru, preneli su Tanjug i RTS.

Podsetimo, Tintor je za predsednika AKB izabran 13. maja na skupštini AKB, da bi potom Gajić u junu bio izabran na sednici na kojoj je poništen izbor Tintora, uz tvrdnju da je ta skupština AKB od 13. maja bila nelegalna.

Sam Tintor je posle izbora Gajića izjavio da je taj događaj je bio „neformalni skup, a ne izborna skupština, jer ga je sazvao nelegalni upravni odbor AKB“.

Kako su Tanjug i RTS preneli, NBS „priznaje rukovodstvo te organizacije na čelu sa Tintorom“, i sada se „očekuje da će svi zaposleni ubuduće izvršavati naloge legalnog rukovodstva izabranog na skupštini 13. maja čime bi se u potpunosti normalizovalo funkcionisanje AKB i definitivno okončala postizborna kriza koja traje već puna tri meseca.“

Međutim, na sajtu AKB stoji obaveštenje Vladimira Gajića, u kome piše da je „Banka Poštanska Štedionica AD Beograd nezakonito izvršila naloge za plaćanje advokata Jugoslava Tintora koji se lažno predstavlja kao Predsednik AKB“, kao i da je da je na osnovu Tintorovog naloga sa računa AKB na račun Advokatske komore Srbije preneto oko 360 hiljada evra.

„Lično, kao Predsednik AKB  smatram da je na delu pljačka računa beogradskih advokata od strane neovlašćenih lica“, piše Gajić na sajtu AKB.