Foto: FoNet/MUP

Slučaj Jajinci još u predistražnoj fazi

Već skoro devet meseci traje predistražni postupak u slučaju Jajinci, kada je u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića pronađen arsenal oružja.

Kako je listu “Danas” potvrđeno u MUP-u “policija je zajedno sa BIA povodom ovog slučaja obavila više od 300 informativnih razgovora, a istraga je i dalje u toku”, a iz Višeg javnog tužilaštva navode da je “u toku izrada više različitih veštačenja u cilju utvrđivanja identiteta izvršilaca krivičnih dela”. Inače, početkom maja, portparolka Višeg javnog tužilaštva Tatjana Sekulić izjavila je za portal “KRIK” da je tužilac odmah po pronalasku oružja uputio zahtev policiji za prikupljanje važnih činjenica i dokaza čime je otvoren predistražni postupak. “Do sada je u postupku ispitano više desetina lica sa kojima su obavljani razgovori u svojstvu građana, dati su nalozi za DNK veštačenja, upoređivanja sa tragovima pronađenim na licu mesta, a u toku je preduzimanje i drugih istražnih radnji u predistražnom postupku“, rekla je Sekulić. Ona je istakla da će tek nakon što se ova faza završi tužilac biti u mogućnosti da oceni da li je i ko počinio krivično delo.

Podsetimo, krajem oktobra prošle godine u šumi u blizini porodične kuće premijera Vučića pronađeni su sanduci sa oružjem u kojima se nalazila zolja, nekoliko ručnih bombi i municija. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tada je izrazio zabrinutost za bezbednost premijera, istakao da je on “prebačen na sigurno”, a većina medija u Srbiji prenela je informaciju uz napomenu da je najverovatnije u pitanju pokušaj atentata na Vučića.