Foto: FoNet/TV FoNet

Skupovi podrške radnicima u Beogradu i Novom Sadu

Nekoliko stotina građana okupilo se u nedelju u 18h na Trgu republike u Beogradu i Trgu slobode u Novom Sadu da pruže podršku radnicima koji štrajkuju u „Goši“, FIAT-u, „Ratku Mitroviću“, „Gorenju“ i drugim firmama, ali i malinarima.

Kako je javio Blic, okupljeni u Beogradu su imali transparente sa natpisima „Fabrike radnicima“, „Nećemo da budemo jeftina radna snaga“, „Solidarnost je naša snaga“, „Svi u štrajk“, „Investitori su robovlasnici“…

U Novom Sadu, skup podrške organizovao je Studentski pokret Novi Sad koji je u tom gradu koordinisao i proteste „Protiv diktature“, javio je N1.

Podsetimo, samo u protekloj nedelji štrajkovalo je više hiljada radnika u Kragujevačkom FIAT-u, u petak su radnici „Gorenja“ iz Valjeva pokrenuli generalni štrajk, kratak prekid radova na beogradskim saobraćajnicama u petak su imali i radnici MBA „Ratko Mitrović – Niskogradnja“, dok radnici „Goše“ iz Smederevske Palanke štrajkuju već tri i po meseca. Prema rečima predsednika štrajkačkog odbora „Goše“, nekoliko radnika ove fabrike šinskih vozila od ponedeljka stupa u štrajk glađu.